Catering Firmaları Ne İş Yapar

15-12-2022 17:12
Catering Firmaları Ne İş Yapar

Tarih boyunca var olan bir hizmet olan catering hizmeti, günümüzde çok daha profesyonel ve farklılıklarla yapılmaktadır. Kişilerin özel günlerinde yemek ve hizmet ihtiyaçları bu firmalar sayesinde daha hızlı bir şekilde yapılır. Düğün, doğum günü, cenaze, açılış organizasyonları, okul ve iş yeri yemekhaneleri gibi daha birçok zamanda ve yerde catering firmaları ile yemek öğünleri karşılanır. Bu hizmet sürecinde catering firmaları ne iş yapar, kullanıcılar bu hizmetten nasıl yararlanabilir, tarzı sorular, catering çeşidine göre değişecektir. Eğer firma tarafından hazırlanan standart bir menü varsa bunu iş yerlerinizde, organizasyonlarınızda kullanabilirsiniz. Ancak menüyü özelleştirmek isterseniz bunu öncesinde firmaya bildirerek hazırlanmasını da sağlayabilirsiniz. 

Catering Hizmetleri Nelerdir?

Catering çeşitleri hizmet verilen alanlar, mekanlara göre değişiklik gösterebilir. Endüstriyel, ofise teslim, açık büfe, mobil ve özel catering hizmetleri bulunur. Catering siparişi de bu çeşitlilikler doğrultusunda değişik işleyebilir. Mobil catering hizmetini ele alacak olursak, bu siparişlerde firmalar daha çok sandviç, simit tarzı atıştırmalıklar ile servis sağlar. Endüstriyel catering için ise iş yerleri, fabrikalar, kendi hazırladıkları menüleri firmaya iletir. Gün gün belli olan lezzetler firma tarafından taze ve doğal bir şekilde direkt olarak mekanda hazırlanır, servis edilir. Ofise teslim seçeneğinde de sunulan catering yemek menüsü ile özel bir tercih yapılır, belirtilen günlerde hizmet tedarik edilir. 

Catering Sipariş Süreci 

Bireysel olarak ya da bir firma, kuruluş adına catering hizmetinden yararlanabilirsiniz. Özel günleriniz için sofraları catering ile çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Geleneksel ve dünya mutfağından birçok seçenek bu hizmetle alınabilir. Ancak sipariş sürecinde dikkate almanız gereken noktalar olacaktır. Eğer ki özel bir menü oluşturmak isterseniz bu yönde hizmet veren firmalarla çalışmalısınız. Menü seçeneklerini mutlaka inceleyin. Firma tarafından ise bu sürecin nasıl işlediğine bakacak olursak;

  • Lezzetler en taze ve doğal formlarıyla temin edilir. 
  • Temizliği yapılması gereken ürünlerse (salata, meyve vb.) bunlar en steril şekilde gerçekleştirilir.
  • Lezzetlerin hazırlığında kullanılan mutfakların profesyonel ve steril olması tercih edilir. 
  • Porsiyon olarak kalori oranı dikkate alınır. En sağlıklı porsiyonlar oluşturulur. 
  • Profesyonel ve usta şeflerin ellerinden çıkan lezzetler en steril şekilde paketlenir.
  • Eğer ısıtılması gereken lezzetler varsa sipariş teslimine yakın olarak pişirme işlemleri gerçekleştirilir. Adresinize taze bir şekilde ulaştırılır.
  • Büyük bir organizasyon olacaksa en az 48 saat öncesinde menü ve hizmetlerinizi bildirmeniz gerekecektir. 
  • Adrese teslim edilirken de lezzetler en korunaklı sistemlerle tarafınıza teslim edilir. 

Catering Ne İş Yapar?

Sipariş ve hazırlık süreçleri ile hemen hemen yakinen de bildiğimiz catering şirketleri, ne gibi işlemler gerçekleştirir kısmında çok farklı iş bölümleri yer alır. Öncelikle “catering hizmeti ne demek” sorusunu ele aldığımızda, özel günlerde kişilere ve firmalara yemek tedariği sağlamak olduğunu söyleyebiliriz. Firmaların ne iş yaptığı noktasında da şunlar sıralanabilir;

  • Lezzetler için gereken malzemeler taze ve mevsimine uygun olarak tedarik edilir.
  • Mutfak kısmında şef ve yardımcı kadrosuyla pratik bir süreci hazırlar.
  • Kimi organizasyonlarda garson hizmeti hizmeti de sunabilir. 
  • Kişiye özel menüler oluşturabilirler. Doğum günü, düğün gibi merasimlerde özel tasarım ve içerikli pastalar yapılır. 
  • Sunum noktasında istenen servis malzemeleri de sağlanır. 
  • Tek kullanımlık ürünler dışında porselen tarzda servis takımları da seçenekleri arasında yer alabilir.
  • Mobil ve açık büfe gibi hizmetlerde lezzetlerin dağıtılmasını da sağlayabilirler. 

Catering Firması Nasıl Kurulur?

Catering işini gerçekleştirebilmek adına ilgili resmi kurumlardan gerekli izinlerin alınması gerekir. Üretimin gerçekleştirileceği alan ve bu alanlarında en steril şekilde olması gerekir. Profesyonel mutfak ekipmanları ve profesyonel bir mutfak ekibine ihtiyaç duyulur. Ekipmanlar son donanımlı olursa işlemleriniz daha pratik olur. Ekip içerisinde de usta ve şefler dışında yardımcı şef, garson, insan kaynakları personeli, temizlik elemanları ve şoför istihdamı gerekecektir. Bu ihtiyaçlardan sonra şirketinizi kurabilir ve hizmet vermeye başlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.