Catering Nedir?

09-12-2022 17:50
Catering Nedir?

Yemek hizmeti almanın tarihçesine baktığımızda milattan önceki kültürlerde de olduğunu görebiliriz. Günümüzde bu hizmeti catering adıyla biliyoruz. Ancak catering hizmeti, tarihte birçok devletin, topluluğun veya kültürün içerisinde mutlaka bulunmuştur. Birbirinden farklı olarak yapılan lezzetler, sırasıyla sofralarda yerini alır, misafirler bu lezzetlerle ile ağırlanırdı. Günümüze dönecek olursak, bu hizmeti aynı şekilde resmi kurumlar içerisinde yine görebiliriz. Ancak hizmet kolunu artık daha da genişletmiştir. Buna değinmeden önce catering anlamı nedir, bunu biraz açabiliriz. Türkçe’de karşılığını toplu yemek ve hizmeti olarak bulmuştur. Davetlerimizde, firma yemeklerinde, cemiyetlerimizde sıkça bu hizmetten yararlanıyoruz. 

Catering Hizmetleri Nelerdir?

Fabrika ve okul yemekhanelerinde, iş yerlerinde, resmi kurumlarda, düğün, doğum günü gibi özel gün organizasyonlarında, hastanelerden bildiğimiz yemek hizmeti, tercih edildiği alana göre menü çeşitliliklerine gidebilir. Toplu yemek tedariği olarak açıkladığımız “ catering ne demek” sorusunun bir diğer ilgili konusu da hizmetlerinin neler olduğudur. Catering hizmetlerinde bunlarla da sınırlı kalınmamıştır. Gezer araçlarla da catering yemek hizmeti her yere götürülebilir. Bunu da afet bölgelerine gönderilen mobil yemek araçları, açık havada gerçekleştirilen düğün veya piknik gibi organizasyonlarda da dışarıdan yemek hizmeti organizasyon alanına sağlanabilmektedir. 

Catering Hizmetleri Çeşitleri

Hizmet çeşitliliği ile catering, tercih edildiği alan, sektör ve organizasyona göre değişebilir. En çok tercih edilen çeşitleri de şunlardır;

  • Endüstriyel Catering: Fabrikalar, iş yerleri, okullar buna örnek gösterilebilir. Yemekler, bu mekanlar içerisinde firma tarafından sağlanır. Genelde de hizmet yıllık sözleşmelerle yürütülmektedir. Uzun dönemli anlaşmalar yapılır.

  • Ofise Teslim Catering: Firma kendi üretim tesisinde yaptığı yemek menülerini iş yerlerine teslim eder. Servis ürünleri genelde kullan-at eşyalardan oluşur.

  • Açık Büfe Catering: Çok farklı yemek kategorileri ile oluşturulan açık büfe menüleri, kişilerin tercihine bırakılır. Piknik, yemek organizasyonları, iş yeri toplantıları gibi organizasyonlarda genelde bu hizmetten yararlanılır.

  • Mobil Catering (Yemek Kamyonu): Düşük bütçe ve daha az menü seçeneği ile oluşturulur. Açık hava organizasyonları, ürün tanıtımlarında, gıda yardımı gibi durumlarda catering yemek kamyonu olarak bilinen mobil araçlarla bu hizmet sağlanır.

  • Özel Catering: Burada kullanıcıların talepleri doğrultusunda tamamen özel bir catering hizmetinin sağlanması vardır. Düğün, doğum günü, nişan, sünnet düğünü, parti, kokteyl, iş yemeği gibi çeşitli yemekli organizasyonlarda kişiler, istedikleri menülerle özel yemek konseptini ayarlayabilir.

Catering Firmalarının Avantajları Neler?

Davetlerinizde, organizasyonlarınızda catering firmaları ile çalışmanın sağlayacağı oldukça fazla avantaj vardır. En büyüklerinden biri de zamandan tasarruftur. Organizasyon sahipleri olarak tamamen misafirlerinizle ilgilenebilirsiniz.

  • Lezzetler için ürün tedariğini sağlamakla uğraşmazsınız. Siz sadece yemek menülerine karar verirsiniz. Firma da istenilen menüler dahilinde ürün tedariğini yaparak lezzetleri hazırlamaya başlar. 
  •  Mutfak personeli işlemleriyle ilgilenmenize de gerek olmaz. Bu hizmetle zaten yemekler hazır olarak mekana teslim edilir. Yemek dağıtımı sağlanır. Dilerseniz garson hizmeti ile yemeklerin sofralara daha profesyonel bir şekilde sunulmasını da talep edebilirsiniz.
  • Yemek seçenekleri geleneksel ve dünya yemekleri ile çok geniş seçeneklere sahiptir. Ve catering firması da bu anlamda bünyesinde profesyonel şeflerle, aşçılarla çalışır.
  • Ürünler taze ve doğal halleriyle tercih edilir. 
  • Hizmette, kullan-at ürünler de tercih edilirse işin temizlik kısmında da avantajlı olursunuz. Ürünler hemen toparlanabilir ve bulaşık gibi işlemlere de gerek kalmaz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.